Näin ohjeen Myllyn paras Täysjyvä Lasagne levypaketin takakannesta ja lähdin muokkaamaan sitä itselleni sopivaksi, oli erittäin maukasta ja suosittelen tätä jokaiselle! (Jokainenhan muistaa että lautasmalli on se puolet lautasesta on salaattia?)

Lautasmalli

Herkkulasagne

½ pakettia lasagne levyjä

väliin juustosiivuja

Jauhelihakastike:

400g jauhelihaa (nauta,sika, broileri, kalkkuna..kaikki käy, itse käytin kalkkunaa)

1tlk tomaattimurskaa

2-3 sipulia

4-5 valkosipulin kynttä

1tlk ananasmurskaa ( liemineen!)

tilkka vettä

suolaa, mustapippuria ja basilikaa (maun mukaan)

Kevyt Juustokastike:

1 l maitoa /tai 2 prk (250 ml) kevyt kermaa (4-7%) ja loput maitoa

1 dl hiivaleipäjauhoja

100-150 g kevyt valkosipulituorejuustoa (keiju on parhainta!)

hiukan suolaa ja valkopippuria (tai oman maun mukaan!)

 

Valmista jauhelihakastike ensin: ruskista sipulit, jauheliha pannulla ja laita kattilaan. Lisää tomaattimurska, valkosipulinkynnet ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua n. 15 min.

Valmista sillä aikaa juustokastike: vispaa kattilassa kylmään maitoon jauhot ja anna seoksen kiehahtaa sakeaksi koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta.

Levitä öljyllä voideltuun vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros lasagnelevyillä ja laita niiden päälle juustosiivuja niin että jokaisen levyn päällä on yksi siivu. Jatka samalla tavalla kunnes jäljellä on juustokastiketta hiukan. Päällimmäiseksi kerrokseksi aseta levyjä sekä juustoviipaleita joiden päälle kaada loput juustokastikkeesta.

Kypsennä lasagnea 175 celsiusta, uunin alimmalla tasolla n. 50 min. Kunnes pinta on kauniin ruskea ja levyt kypsiä. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

lasagne

 

Pieni vinkki niille jotka tuntevat että salaatti on hankalaa mässytystä, laittakaa puolen lautasen kokoiselle annokselle 4-5 (8%) fetapalaa niin kyllä salaatti raikistuu ja maistuu sekä jos tahtoo jotain kevyttä kastiketta, kokeilkaa sweet chili kastikkeita! Niitä jos laittaa 1 tl verran, on 0 pistettä ja ei tarvitse laskea sen päivän kulutuksiin!